Екипажи от състава на българските Военновъздушни сили (ВВС)  започват изпълнението

...
Екипажи от състава на българските Военновъздушни сили (ВВС)  започват изпълнението
Коментари Харесай

Провеждат съвместната летателна тренировка „Тракийска пепелянка 2022”

Екипажи от състава на българските Военновъздушни сили (ВВС)  стартират осъществяването на задания в взаимната летателна подготовка “Тракийска пепелянка 2022 ”, в която ще вземат участие сили и средства от Кралските канадски военновъздушни сили, Военновъздушни сили на Гърция, на Румъния и на Съединени американски щати в Европа. Това показват от Военновъздушните ни сили на страницата си във Фейсбук.

В рамките на две седмици - до 19 август , в българското въздушно пространство ще се проведат взаимни полети и ще се извършват характерни за родовете авиация и ПВО задания, чиято трудност ще нараства с хода на подготвителните дейности , се отбелязва в известието. Основната им цел е обвързвана с подготовка на силите за взаимно присъединяване в съдружни интервенции.

От българска страна вземат участие военнослужещи от базата за Командване, ръководство и наблюдаване, екипажи на изтребители МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево, Су-25 от авиобаза Безмер, вeртолети Кугар от авиобаза Крумово със задания по авиомедицинска евакуация и формирования за противовъздушна защита от състава на Военновъздушни сили и Сухопътни войски.

F-18 на Кралските канадски военновъздушни сили ще оперират от северната ни съседка. Румънските и гръцки военновъздушни сили с техните F-16 ще организират полети с политане и кацане от своите бази за непрекъсната дислокация.

Военнослужещи от състава на американските Военновъздушни сили ще обезпечават дейностите на авиацията на полигон Елена.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР